Історія дослідження та музичні особливості ліричних пісень Чигиринщини - Філатова, А. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті висвітлено історичний і сучасний стан вивчення пісенної традиції сіл Чигиринського району Черкаської області. Шість зразків ліричних пісень презентують яскравий приклад гуртового співу в багатоголосній підголосковій фактурі.