Шлюбно-любовні мотиви у великодніх традиціях бойків - Пуківський, Ю. (Народна творчість та етнологія, 2011)
У статті розглянуто один з важливих аспектів звичаєвості Великодніх свят – традиції дошлюбного спілкування молоді; простежено загальноукраїнські риси й локальні особливості низки великодніх повір’їв, звичаїв та обрядів, які ще донедавна побутували серед бойків; наведено окремі зразки гаївкового репертуару, що стосуються матримоніальної сфери.