Оцінка локусу Rsv1 як детермінанти стійкості до місцевих штамів вірусу мозаїки сої - Шерепітко, Д.В.; Шерепітко, В.В.; Бойко, А.Л. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено генотипну диференціацію рослин сої (Glycine max (L.) Merr.; Glycine soja Sieb. and Zucc.) за стійкістю до вірусу мозаїки сої (ВМС) в грунтово-кліматичних умовах Вінниччини. Серед сортів, що містили генспецифічний фрагмент Rsv1-f/r (ген 3gG2) у локусі Rsv1 (група зчеплення F), знайдено як стійкі, так і сприйнятливі до ураження місцевими штамами ВМС. Виявлено перспективні з позицій широкого впровадження у виробництво та використання в селекційному процесі як геноносіїв стійкості до ВМС сорти сої (Горлиця, Подільська 1, Сула, Срібна Рута, Ірина, Ки-Він, Галіна, Антошка, Колбі). Показано доцільність впровадження генспецифічних молекулярних маркерів у вітчизняний селекційний процес, спрямований на створення вірусостійких сортів сої.