Порівняння впливу піриміфосметилу та діазинону на скоротливу активність скелетних м'язів - Корчинська, Л.В.; Ноздренко, Д.М.; Мірошниченко, М.С. (Доповіді НАН України, 2011)
Встановлено залежно-концентраційне пригнічення скоротливої активності скелетних м'язів при дії діазинону та піриміфосметилу. Показано, що вплив цих фосфороорганічних інсектицидів на силову продуктивність м'язів відрізняється як концентраційно, так і за характером силової відповіді на стимулювальний сигнал. Виявлено більш виражений інгібіторний вплив піриміфосметилу на динамічні параметри м'язового скорочення порівняно з діазиноном.