Конфліктна задача взаємодії двох гравців у відкритому інформаційному середовищі - Ігнатенко, О.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2009)
При розробці систем керування мережами нерідко зустрічається ситуація, коли виникає необхідність урахування наслідків зловмисних дій, спрямованих на перешкоджання роботи. В цьому випадку методи побудови керування на основі потокових моделей (fluid models) та дискретних моделей випадкових блукань (controlled random walk models), які зазвичай використовуються, потребують певних змін. В роботі розглядається узагальнення звичайної моделі роботи окремого серверу (single server queue), яке дозволяє описати атакуючі дії та поведінку системи захисту. Проводиться формальна постановка і аналіз отриманої диференціальної гри. Знайдені умови при яких гра може бути закінчена за скінчений час.-----------------------