Аналіз біосумісності силіконових ендопротезів методом культури тканин та за допомогою імплантаційного тесту - Галатенко, Н.А.; Кулєш, Д.В.; Пінчук, В.Д.; Наражайко, Л.Ф.; Карпік, Е.Н. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено гістотоксичність і біосумісність матеріалу оболонок ендопротезів молочних залоз. Показано, що матеріал оболонок ендопротезів фірм McGhan та Arion не впливає на динаміку і характер росту клітинних елементів в культурі тканин. Встановлено, що антисептична та стерилізуюча обробка оболонок силіконових ендопротезів перед застосуванням приводить до зменшення запальних процесів навколо імплантатів.