Деформации параметров динамических систем и их влияние на вычислительный процесс - Задорожный, В.Ф. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто динамічні системи як математичні моделі фізичних явищ і вплив малих збурень початкових умов та їх структури на точність обчислень. Показано, що для коректності обчислювальних процесів спочатку необхідно дослідити фазовий портрет динамічної системи.