Реализация ограниченной обратной связи в нелинейной задаче регулирования - Габасов, Р.; Кириллова, Ф.М.; Ружицкая, Е.А. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Обгрунтовано метод побудови обмеженого зворотного зв’язку для регулювання системою, математична модель якої містить при керуванні нелінійну функцію стану. Конструювання зворотного зв’язку базується на позиційному розв’язанні допоміжних задач оптимального керування, що забезпечує перехід з околу одного стану рівноваги в окіл іншого і його стабілізацію відносно нового стану. При цьому виконуються передбачені заздалегідь додаткові обмеження на траєкторію системи керування.