Мультиагентная оптимизация на основе метода пчелиной колонии - Субботин, С.А.; Олейник, Ал.А. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Проведено аналіз моделей методу бджолиної колонії для розв’язку задач оптимізації. Розглянуто біологічні передумови методу, а також способи формалізації опису колективної поведінки бджолиної колонії для його моделювання. Вперше запропоновано модификацію методу бджолиної колонії для розв’язку задачі відбору інформативних ознак.