Моделирование процессов конвекции–диффузии на основе многомерного интегро-дифференциального уравнения с вырождающейся параболичностью - Акименко, В.В.; Наконечный, А.Г.; Трофимчук, О.Ю. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто початково-крайову задачу третього роду для багатовимірного інтегро-диференційного рівняння параболічного типу з виродженням. Для неявної двошарової різницевої схеми на основі методу покомпонентного розщеплення побудовано нелінійну монотонну різницеву схему підвищеного порядку апроксимації (вище першого), що задовольняє принципу максимуму. Для похибки різницевого розв’язку схеми отримано апріорні оцінки і доведено достатні умови збіжності її до нуля. Досліджено чисельну похибку різницевого розв’язку.