Метод функций Ляпунова исследования устойчивости стохастических систем Ито случайной структуры с импульсными марковскими переключениями. I. Общие теоремы об устойчивости импульсных стохастических систем - Лукашив, Т.О.; Юрченко, И.В.; Ясинский, В.К. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Використано апарат функцій Ляпунова, поняття інфінітезимального оператора на розв’язках системи (для обчислення якого достатньо лише відомих коефіцієнтів системи) для дослідження асимптотичної стохастичної стійкості в цілому, асимптотичної p-стійкості в цілому. Розглянуто стійкість при постійних збуреннях.