Неклассические свойства пространства дискретных геометрий - Григорьян, Ю.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто некласичні питання, що виникають при дослідженні просторів дискретних геометрій N(D) . На декартовій площині побудовано арифметичну модель дискретної евклідової геометрії. Показано, що ця геометрія заперечує аксіому порядку класичної евклідової геометрії. Побудовано формулу для визначення коефіцієнта асиметрії простору N(D), що заснована на якості асиметрії арифметичних графів з поліендричною структурою. Зазначено, що побудований простір N(D) є прикладом простору, який задовольняє гіпотезам Б. Римана.