Процесс коммуникации в клинической диагностике. Семиотический подход - Долгополов, И.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Досліджено природу знаку, його функції, особливості знаків ситуації в клінічній діагностиці, а також різні аспекти трансперсональної комунікації. Розглянуто об’єктивні ознаки–знаки, симптоми, їх словесні позначення, необхідні для переведення діагностичної інформації з рівня сигналів на рівень повідомлення шляхом виокремлення сенсу в процесі їх розуміння.