Флуктуации процедуры стохастической аппроксимации с диффузионным возмущением - Семенюк, С.А. (Кибернетика и системный анализ, 2009)
Розглянуто випадок процедури стохастичної апроксимації з функцією регресії, сингулярно збуреної за параметром серій. Граничний процес відповідає флуктуації процедури стохастичної апроксимації в околі точки рівноваги, побудовано його генератор. Наведено розв’язок проблеми сингулярного збурення для асимптоматичного представлення генератора розширеного процесу марковського відновлення. Отриманий результат дозволяє розширити можливості вивчення асимптоматичної поведінки самої процедури.