Коррекция метаболических нарушений соединительнотканного матрикса пародонта крыс полифенолами растительного происхождения в условиях моделирования пародонтита - Косенко, К.Н.; Ткаченко, Е.К.; Новосельская, Н.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В дослідах на 22 білих щурах 1,5-міс. віку вивчена захисна дія препарату поліфенолів трави деревію відносно СТМ пародонту. Препарат ПФТ підвищував вміст оксипроліну в яснах та глікозаміногліканів в тканинах пародонту щурів в умовах моделювання пародонтиту, який відтворювали сумарним введенням антагоністу вітаміну К – варфарину та комплексоутворюючого ксенобіотика – купренілу.