Экспериментальное моделирование простатита у крыс на основе гипокинетического стресса - Лугин, И.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В результаті експериментальних досліджень встановлено, що гіпокінетичний стрес різної тривалості на ультраструктурному рівні в клітинах ендотелію гемокапілярів передміхурової залози на 9 добу впливу у щурів всіх вікових груп призводить до проявів адаптивно-компенсаторних реакцій, а на 14 добу іммобілізації виникають прояви дисфункції ендотелію, виражені в інтрацелюлярному набряці, паранекрозі і некрозі ендотеліоцитів гемокапілярів.