Изменения элементного статуса детей с хроническим тонзиллитом и возможности его коррекции комплексом микроэлементов - Андрусишина, И.Н.; Голуб, И.А.; Петрученко, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В роботі вивчено мікроелементний статус дітей-підлітків віком 10-12 років з хронічним тонзіллітом. Виявлено накопичення у неінвазивних середовищах важких металів (Pb, Cd, As, Ni, Cr, Mn). Показаний позитивний ефект впливу Крапель Береш Плюс на показники мікролементного балансу (Cu,Zn,Fe,Ca,Mg) у слині, волоссі та сечі дітей.