Тектоніка і структурний план Переддобруджського прогину - Мельниченко, Т.А.; Шафранська, Н.В. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2010)
За аналогією з тектонофізичними моделями здвигових зон визначено основні структуроутворюючі напрямки регіональних розломів-здвигів території; другорядні розломні і складчасті структури розглядаються як вторинні. Структурний план Переддобрудзького прогину інтерпретувався за діаграмами розломів прогину, а також за діаграмою вісей складчастих структур Білоліського блоку як частини Переддобрудзького прогину.