Особенности формирования дисбаланса цитокинового гомеостаза у больных хронической легочной и хронической сердечной недостаточностью с длительным стажем табакокурения более десяти лет - Орлова, В.Д.; Хренов, А.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У хворих із хронічною легеневою і хронічною серцевою недостатністю вивчено вплив тривалого стажу тютюнопаління на системний цитокіновий потенціал та встановлено, що у курців має місце достовірне зростання системного прозапального цитокінового потенціалу – рівнів TNF-α, IL-1β і IL-6.