Уровень тропонина крови как маркер эффективности противоанемической терапии поражений сердца - Кузнецов, Э.С.; Козырева, И.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проаналізовано дані, отримані при імуноферментному аналізі крові хворих з анемічним синдромом різного ступеня тяжкості й етіології в 87 хворих до і після лікування анемічного синдрому. Виявлено підвищення рівня тропоніну I в 14 обстежених хворих з анемією. Виявлено позитивний вплив лікування анемічного синдрому на рівень тропоніну І та вираженість уражень серця.