Опыт применения топических глюкокортико-стероидов в качестве средств наружной терапии при лечении дерматозов, сопровождающихся инфицированием - Чинов, Г.П.; Чинов, С.Г.; Чинова, К.А.; Вологжанина, Е.Е. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
При місцевому застосуванні мазі та кремів, що містять стероїди, можна досягти головної терапевтичної мети - полегшення сверблячки, зниження запальних реакцій в шкірі. Комбіновані глюкокортїкостероіді, які мають протизапальну, антибактеріальну та протигрибкову дії можуть одночасно впливати на всі причинні фактори, які викликають запальні зміни в шкірі та активно іх вирішувати.