Фінансова складова організаційного механізму приватизаційних процесів. - Бережна, А. (Вісник економічної науки України, 2012)
Розглядаються окремі складові організаційного механізму приватизації. Аналізуються окремі етапи процесів роздержавлення власності в Україні та їх характерні особливості. Розглядається зв’язок між необхідністю фінансування державного бюджету на сучасному етапі розвитку економіки та змінами організаційного механізму приватизаційних процесів. Доводиться наявність залежності між змінами державної політики у сфері фінансування дефіциту та державного боргу та коригуванням цілей приватизаційних процесів. Обґрунтовується, що за відсутності загальної стратегії приватизаційних процесів продаж державного майна стає інструментом вирішення урядом поточних фінансових потреб держави.