Анализ и управление дифференциальным включением второго порядка с +-коэрцитивным демпфированием - Задоянчук, Н.В.; Касьянов, П.О. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розглянуто диференціально-операторні включення другого порядку з ослаблено коерцитивними відображеннями псевдомонотонного типу. Досліджено функціонально-топологічні властивості розв’язуючого оператора. Одержані результати застосовуються до математичних моделей нелінеаризованої теорії в’язкопружності.