Вихідні умови й перспективи розвитку харчової промисловості України - Тибінь, А.М.; Смачило, І.І. (Вісник економічної науки України, 2010)
У статті досліджено розвиток харчової промисловості України від 1953 р. до 2006 р., а особливо — від 2001 р. до 2006 р., коли активізувалися новітні процеси становлення її сучасного стану. Проведено аналіз сучасного стану харчової промисловості України. Визначено закономірності сталого розвитку, враховуючи зміст та характерні ознаки цього поняття. Інтерпретовано процеси розвитку харчової промисловості України з погляду закономірностей сталого розвитку. Запропоновано метод зіставлення реальних процесів, які відбувалися в харчовій промисловості України, з закономірностями сталого розвитку. Надано рекомендації щодо вдосконалення розвитку підприємств харчової промисловості та подано пропозиції щодо покращення державного регулювання харчовою промисловістю України.