Стан та шляхи реформування банківської системи України - Швайка, М.А. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті автор дав характеристику нинішнього кризового стану грошово-кредитної і банківської системи України, показав нездатність Національного банку акумулювати та раціонально використовувати грошові ресурси, розкрив негативні наслідки доларизації української економіки, проаналізував необхідність та умови запровадження нової світової резервної валюти, визначив шляхи реформування банківської системи України.