Формування сучасної інтеграційної стратегії України в контексті вибору оптимальної моделі забезпечення її національної безпеки - Полторацький, О.С. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті досліджуються тенденції та фактори формування інтеграційної стратегії держави в сучасних міжнародних реаліях, розглядаються наявні альтернативи реалізації національних інтересів і обрання оптимальної моделі забезпечення національної безпеки України, зокрема в контексті необхідності чіткого визначення зовнішньополітичного курсу держави на основі відповідної стратегії її подальшого суспільно-політичного розвитку.