Східноєвропейський вимір сучасної зовнішньополітичної стратегії ЄС: фактори, виклики та перспективи європейської інтеграції України - Полторацький, О.С. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті досліджуються основні підходи до реалізації сучасної зовнішньої політики ЄС відносно країн Східної Європи, аналізуються формально-юридичні засади європейської інтеграції України, європейське бачення «східного сусіднього простору» в рамках інтеграції без членства, розглядається можливість реалізації європейської інтеграції України у східноєвропейському та розширеному міжнародному і геополітичному контексті.