Флюктуации процесса обслуживания в сети с полумарковским (импульсным) входным потоком - Гриза, Ю.Ф.; Мамонова, А.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розв’язується задача дифузійної апроксимації флуктуацій процесу обслуговування в мережі з напівмарковським (імпульсним) вхідним потоком. Для доведення теореми використовується розв’язок задачі сингулярного збурення для компенсуючого оператора напівмарковського процесу.