Новий балансовий метод як основа прогнозування розвитку економіки - Шаповал, М. (Вісник економічної науки України, 2011)
Для подолання фінансово-економічної кризи застосовуються в основному нормативно-правові акти. В статті пропонується застосовувати для цього і балансовий метод, який суттєво відрізняється від існуючих до нині методів. Економіко-математична балансова модель, розроблена автором, побудована по типу «поставкивипуск», а не «затрати-випуск».