Перспективы привлечения инвестиций в экономику Украины в контексте адаптации к налоговому законодательству Европейского Союза - Пономаренко, Д.В. (Вісник економічної науки України, 2011)
Проведено порівняльний аналіз податкової політики України з податковим законодавством ЄС. Розглянуті вимоги Податкового кодексу України і Директив ЄС, що регулюють питання прямого оподаткування. Визначені питання, в яких податкова політика України не задовольняє вимогам ЄС і, відповідно, не сприяє залученню інвестицій в економіку України.