Основні підходи до типологізації та класифікації нових релігійних течій у сучасних українських та закордонних дослідженнях - Орлов, В.М. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Аналіз основних підходів до типології та визначення класифікаційних критеріїв нових релігійних течій у сучасних українських та закордонних дослідженнях є метою цієї розвідки.