Основные принципы моделирования, проектирования и изготовления медицинских нанороботов. Ч.1 - Войтович, И.Д.; Золот, А.И.; Ходаковский, Н.И. (Математичні машини і системи, 2009)
Стаття присвячена дослідженню основних принципів моделювання, проектування та виготовлення медичних нанороботів. Показано, що коректна постановка задачі та моделювання можливі при використанні біонічних аналогій до біороботів на прикладі вірусів. Наведені технічні вимоги до елементної бази медичних нанороботів та вказані можливі шляхи їх реалізації.