Антимосковські заворушення в Недригайлові 1668 р. (за матеріалами зміївського архіву Філарета Гумілевського) - Корнієнко, О.М. (Сумський історико-архівний журнал, 2008)
На основі матеріалів зміївського архіву, відтворених Філаретом Гумілевським, здійснено спробу реконструювати події, пов’язані з антимосковським виступом Сумського полку у м.Недригайлів у 1668 р.