Новий виток конкурентної боротьби в інтернеті: cloud computing - Зернецька, О.В. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті аналізується виникнення нового технологічного мегатренду – cloud computing, який використовує Інтернет і центральні віддалені сервери для підтримки даних та аплікацій. Визначається парадигмальний зсув до cloud computing і його вплив на такі різні підкатегорії комп’ютерної індустрії, як софтверні компанії, провайдери Інтернет-послуг і виробники хардверу. Досліджується новий виток конкурентної боротьби між глобальними ІТ та ІКТ- компаніями.