Оцінка механічних властивостей та фазно-структурного стану корозійно-стійких сталей за статичного і малоциклового навантажень - Витвицький, В.І.; Ткачов, В.І.; Бережницька, М.П.; Чепіль, Р.В. (Проблемы прочности, 2007)
Використання коефіцієнта стабільності аустеніту дозволяє кількісно оцінити фазно-структурний стан корозійно-стійких сталей за хімічним складом. Його розраховують на основі хромових та нікелевих еквівалентів. За допомогою коефіцієнта стабільності аустеніту отримано кореляцію між механічними властивостями сталей за статичного навантаження. Запропоновано малоциклову довговічність визначати за хімічним складом та відносним звуженням.