Залежності між локальними характеристиками силового та деформаційного критеріїв при поширенні довгої наскрізної втомної тріщини - Піняк, І.С. (Проблемы прочности, 2007)
На основі аналізу силових концепцій оцінки кінетики росту довгої втомної тріщини та механічної ситуації у її вістрі установлено достовірний з в ’язок між локальними характеристиками силового та деформаційного критеріїв.