Мультиагентний підхід до побудови системи з адміністрування акцизного податку - Широносова, І.В. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглянуто основні процеси, які підлягають автоматизації при адмініструванні акцизного податку та моніторингу обігу підакцизних товарів. Проведено обґрунтування застосування мультиагентного підходу до моделювання системи з огляду на складність та динаміку її середовища.