Основні особливості національного стандарту ДСТУ-Н Б В.2.3-21:2008 “Визначення залишкової міцності магістральних трубопроводів із дефектами” - Ориняк, І.В.; Красовський, А.Я.; Бородій, М.В. (Проблемы прочности, 2009)
Розглянуто відомі підходи, нормативні документи щодо оцінки дефектів магістральних трубопроводів та проаналізовано переваги і недоліки вітчизняних трубопровідних норм. Представлено основні положення нового нормативного документа, який регламентує оцінку міцності і залишкового ресурсу трубопроводів з експлуатаційними дефектами.