Архів Львівської Греко-Католицької митрополичої консисторії та архів Андрія Шептицького в Інституті рукопису Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського: погляд археографа та питання реконструкції джерел - Чернухін, Є.К. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2007)
Мета цієї розвідки полягає в намаганні розглянути вірогідну історію формування фонду XVIII у тому вигляді, в якому він нині зберігається в ІР НБУВ.