До методології дослідження “власницького знаку”: (досвід роботи Наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. І.Я. Франка) - Швець, Н.П. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2007)
Питання щодо необхідності проведення повного наукового опису рідкісних і цінних книжок неодноразово дискутувалося на сторінках бібліологічних видань. Підкреслювалося, що “повний науковий опис книжкових пам’яток має велике історико-книгознавче та загальнокультурне значення”. На певному етапі у повному бібліографічному опису стародруків та рідкісних видань використовується методика кодикологічного дослідження, оскільки “архівна та бібліотечна інформація, що міститься в писемних та друкованих документах, може бути принципово структурно розгорнута до найменших подробиць через реальне дослідження книги і архівного документа як багатоаспектної та багатофункціональної системи. В цьому плані археографічний та бібліографічний описи є елементами одного порядку в структурі суспільної інформації".