Електронні інформаційні ресурси Інституту рукопису НБУВ: історія створення та перспективи розвитку - Бодак, О.П. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2009)
Розглядаються завдання, пріоритетні напрями та проблемні питання щодо створення електронного каталогу Інституту рукопису НБУВ. Подається інформація про історію впровадження інформаційних технологій в НБУВ. Висвітлені напрацювання Інституту рукопису у розробці уніфікованого кодикологічного опису рукописних книг та створенні електронних інформаційних ресурсів, а саме рукописних книг та документів особового походження.