Взаємозв’язок макроекономічних факторів держави та відносних показників державного зовнішнього боргу - Матвєєва, Ю.М. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2011)
У статті розглянуті макроекономічні фактори держави, які впливають на зміни показників державного зовнішнього боргу. Описані шляхи зменшення суми зовнішніх державних запозичень шляхом змін економічних показників державного бюджету України.