Збіжність дискретної процедури стохастичної оптимізації в схемі дифузійної апроксимації - Чабанюк, Я.М.; Горун, П.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2012)
Встановлено достатні умови збіжності динамічної системи в марковському середовищі в схемі дифузійної апроксимації при умові експоненційної стійкості усередненого дифузійного процесу. Отримано оцінки залишкових членів розв'язку проблеми сингулярного збурення через властивості функції Ляпунова для усереднених систем.