Знезалізнення стічних вод на керамічних мембранах - Балакіна, М.М. (Доповіді НАН України, 2012)
Досліджено можливість знезалізнення дренажної води звалищ твердих побутових відходів на мікрофільтраційних керамічних мембранах після реагентної коагуляції або гальванокоагуляції. Показано, що за рахунок утворення модифікуючого шару із гідроксиду заліза з дренажної води практично повністю вилучається залізо і знижується вміст інших неорганічних і органічних домішок у визначеному інтервалі pH середовища та робочого тиску.