Синтез і кристалічна структура La5Ti3ScO15 - Тітов, Ю.О.; Білявина, Н.М.; Марків, В.Я.; Слободяник, М.С.; Полубінський, В.В.; Рожков, М.В. (Доповіді НАН України, 2012)
Термообробкою сумісноосаджених гідроксидів синтезований перший Sc-вмісний представник сімейства сполук типу AnBn−1O3n складу La5Ti3ScO15. Методом рентгенівської порошкової дифрактометрії визначено кристалічну шарувату перовськітоподібну структуру La5Ti3ScO15. Аналіз кристалохімічних особливостей існуючих та гіпотетичних шаруватих сполук сімейства AnBn−1O3n дозволив визначити фактори, які обмежують число шарів октаедрів (Ti,Sc)O6 у перовськітоподібних блоках титаноскандатів типу LanTi3Scn−4O3n та обумовлюють відсутність титаноскандатів з гетероблочною структурою.