Окремий випадок існування 2π-періодичних розв'язків крайових задач для гіперболічного рівняння другого порядку - Самойленко, А.М.; Хома, Н.Г.; Хома-Могильська, С.Г. (Доповіді НАН України, 2012)
Вперше у спеціально виділеному класі функцій A+2={g:g(x,t)=−g(π−x,t)=−g(x,π−t)=g(x,−t)} побудовано оператор, який переводить клас 2π-періодичних функцій самого в себе.