Київський університет як осередок генетичних досліджень у першій половині ХХ ст. - Романець, О.В. (Наука та наукознавство, 2008)
Показано розвиток наукових досліджень та підходів до викладання генетики в Київському університеті в першій половині ХХ ст. Здійснено аналіз навчальної літератури, навчальних планів та програм. Детально висвітлено вплив сесії ВАСГНІЛ 1948 року на стан генетичних досліджень та викладання генетики в Київському університеті.