Фундатор Академії наук України - Онопрієнко, В.І. (Наука та наукознавство, 2007)
Рецензія на книгу: Ситник К.М., Шмигельська В.В. Володимир Вернадський і Академія. Серія „Президенти Академії наук України”. — Київ: Наук. думка, 2006. — 311 с.