Стан вивчення в Україні спеціальної історичної дисципліни ставрографії: постановка проблеми - Попельницька, О.О. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті дається загальна характеристика ставрографії як спеціальної історичної дисципліни, а також висвітлюється стан розробки кола її проблем у сучасній Україні.