Моделювання сумісного вилучення органічних забруднень і азоту при очистці стічних вод біофільтрацією - Олійник, О.Я.; Кравчук, А.М.; Кєларєва, Д.А. (Доповіді НАН України, 2012)
Приведено математичну модель сумісного вилучення органічних забруднень і амонійного азоту при аеробній біологічній очистці стічних вод на затоплених фільтрах. Враховано вплив різних факторів на процеси очистки в умовах закріпленого на завантаженні біоценозу.